Wie zijn wij?

Wij zijn Bas, Saskia, Mathieu en Pascalle

Met veel plezier en voldoening runnen wij, samen met ons team, Bakkerij Bongaards. Bas is broodbakker in hart en nieren en Mathieu kan zijn creativiteit kwijt in de banketbakkerij. Saskia en Pascalle nemen de winkels voor hun rekening.

Halverwege de jaren ’30 hebben Thijs en Netje Bongaards de broodbakkerij opgebouwd aan de Tolschestraat in Velp. Zij kregen daar 7 kinderen, en iedereen droeg een steentje bij daar waar nodig. De fundering voor een sterk familiebedrijf is gelegd.

Ben en Bets Bongaards hebben in 1964 de winkel met banketbakkerij aan de Marssingel gebouwd, alwaar ze 30 jaar gewoond hebben met hun 4 kinderen. Zij namen samen het bedrijf over van opa en oma en maakten dat Bakkerij Bongaards een begrip werd in Grave en omgeving.

In 1994 hebben wij het stokje overgenomen en we zijn er enorm trots op dat de Bakkerij nog steeds een smakelijke bekendheid is. Trots op dit ambachtelijke vak wat steeds zeldzamer wordt. Trots op onze winkels in Grave, Velp en Gassel……waar nog altijd tijd is voor een praatje en gezelligheid.

Als vroeger, maar toch nieuw

De geur, de structuur, het krokante korstje, het samenspel van ingrediënten. Brood, hoe alledaags het ook is, wij vinden het nog steeds bijzonder (zelfs na 90 jaar).

Wat ooit begon met een assortiment van wit, tarwe en fijn volkorenbrood is uitgegroeid tot een mooie broodfamilie met vele variaties. Ons assortiment bestaat uit echte klassiekers zoals bijvoorbeeld zachte witte puntjes en krentenbollen (die trouwens ongeëvenaard zijn). Maar we hebben inmiddels zoveel soorten om mee te variëren dat brood eten niet de kans krijgt om saai te worden, denk bijvoorbeeld aan ons Juttersbrood die al een aantal jaren zeer geliefd is bij onze klanten.

Ook in de banketbakkerij is het iedere dag een feestje! De lekkerste producten vullen de werkbanken, elke dag opnieuw. Ook hier zijn de klassiekers zoals de allerlekkerste appelflappen, goed gevulde puddingbroodjes en ouderwets lekkere slagroomtaart niet weg te denken. Maar ook onze banketbakkers worden nog steeds graag uitgedaagd en zetten regelmatig nieuwe lekkernijen voor u klaar.